Your Cart

Sockring

Till dig som ska sockra dig

Håret bör vara 4-5 mm långt för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

Hellre för långt än för kort! Har du rakat dig så är det bra att vänta en och en halv till två veckor innan du bokad tid så det verkligen är långt nog. Det kan göra ondare och vara svårare att få med allt om man kommer för tidigt.

Du bör inte vaxa om

  • Du har eksem eller sår
  • Du har åderbrock eller uppåthöjda leverfläckar
  • Du har nya ”röda” ärr
  • Du har bränt huden i solen

Innan behandlingen

Undvik att smörja in huden och att raka dig mellan behandlingarna.

Bra att veta är att om du t.ex. har gjort spraytan så följer färgen med när man vaxar. Detta beror på att spraytan ligger ovanpå huden. När du vaxar får du även med döda hudceller och fräschar upp huden.

Efter behandlingen

Undvik att sola på 48 timmar. Du bör heller inte duscha och tvätta dig med tvål direkt efter behandlingen. Detta för att porerna är öppna och tvålen kan irritera huden innan porerna har stängt sig igen. Duscha av dig med vatten går bra.  

Det är också bra att undvika aktiviteter där du svettas samma dag du vaxat dig, t.ex. bastu och träning eftersom detta kan irritera tillfälligt.

När det gått några dagar är det bra att regelbundet skrubba huden, med t.ex. en skrubbhandske och återfukta med lotion

Resultatet varar ca 2-6 veckor och varierar från person till person. Efter ungefär 3 ggr av regelbunden vaxning så börjar håret växa i samma stadie och resultatet blir bättre, du kommer uppleva mindre/glesare och mjukare hår.

Det kan göra lite ont i början, särskilt om man inte vaxat sig innan men detta är något man oftast vänjer sig vid och ju mer man vaxar sig desto mindre ont gör det. 

Till intimvaxning används Body Sugaring som är en 100% naturprodukt för skonsam hårborttagning. De fäster bara på hår och inte på hud. De är också helt vattenlösliga vilket gör att det lätt tvättas bort och du slipper vaxrester. Det blir också ett väldigt fint resultat och huden blir inte så röd och öm som vid användning av annat vax.

Om du aldrig tidigare vaxat dig rekommenderar vi att du bokar en tid som inte är strax före eller under menstruation. Under den tiden är huden lite extra känslig men den kan också vara mer smärtkänslig. Är du van att vaxa går det bra att vaxa under menstruation använd då bara tampong eller menskopp. 

Body Sugaring används även till resten av kroppen.