Your Cart

Gravidmassage

Som gravid får din kropp stå ut med att bära extra vikt som sliter på muskler och leder, kanske tillsammans med sömnlösa nätter. Under behandlingen får du ligga på en specialutformad kudde som gör det bekvämt för dig under massagen. Vi anpassar efter dina behov och om du har några komplikationer under din graviditet, ta upp det redan vid bokning för att ge dig och din terapeut de bästa förutsättningarna för din massage. Innan vecka 13 masseras inte ländryggen men informera din terapeut vilken vecka du är i så anpassar vi massagen.

Under graviditeten luckras lederna upp av hormonet relaxin, speciellt kring bäckenet. Det gör att du kan få smärta i ländrygg, kring bäckenet och det kan även stråla ner i benen speciellt om du fått foglossning. Många upplever även att de samla på sig vätska och att ben, händer och fötter svullnar under graviditeten.

Genom att gå på regelbunden massage för gravida under din graviditet kan du få hjälp med att minska smärtan i muskler och leder, förebygga svullnad och sänka stressnivåerna i kroppen som automatisk har ökat på grund av din graviditet. Behandlingen ger även bättre blodcirkulation och främjar lymfsystemet som kan hjälpa till att öka flexibiliteten i musklerna inför kommande förlossning. Ytterligare en positiv effekt av massage för gravida är att med ökad blodcirkulation blir huden mer elastisk vilket minskar uppkomsten av bristningar i huden. Vi rekommenderar även våra yogaklasser för gravida.