Your Cart

Naprapati

Naprapati

Vi hjälper dig bli smärtfri

Gustav är diplomerad naprapat med erfarenhet från bl.a.
tv-programmet Biggest loser, fotbollslaget IK-Frej i superettan och har forskat vid Karolinska Institutet om tennisspelares axelskador. 

Gustavs grundtro är att ”alla kan uppnå en bättre fysisk status och en mindre smärtfri morgondag med rätt guidning och hjälp”.

Bild på Gustav som är vår naprapat

Naprapati

Under en naprapatbehandling hjälper vi dig med vanliga besvär som tennisarmbåge, hälsporre, nackspärr, ryggont, muskelbristningar, led och muskelbesvär med mera. Genom att använda massage, manipulation, stötvåg, pressur och mycket mer, får du snabb hjälp till en smärtfri vardag. Självklart skräddarsys behandlingen utefter dina behov.

Behandlingen är manuell, vilket innebär att vi använder händerna för att hjälpa kroppen läka av sig själv. Vi tror på att behandla orsaken till dina problem, inte bara symptomen vilket leder till en långsiktig lösning och förbättring.

Genom en noggrann undersökning, tydlig behandlingsplan, professionell behandling och hjälp med rehab hjälper vi dig att så snabbt som möjligt återgå till en smärtfri vardag.

 

En naprapat genomför en behandling på en man som ligger på mage på britsen, på bilden syns naprapaten ta ett tag vid nacken på mannen för att göra en justering.
Manlig naprapat genomför en behandling och står och håller händerna på en mans rygg som ligger på en brits

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en speciell form av massage som fokuserar på att behandla muskler och vävnader som är överansträngda eller skadade på grund av idrott eller annan fysisk aktivitet. Denna typ av massage används för att förbättra rörlighet, minska smärta, förebygga skador och förbättra prestationen.

Under en idrottsmassage använder massören en mängd olika tekniker för att behandla specifika områden av kroppen. Vanligtvis är massagegreppen djupare än vid andra typer av massage, och massören kan även använda sig av triggerpunkter, tvåhands- eller tummassage, samt töjningar för att uppnå bästa resultat.

Idrottsmassage kan utföras både före och efter träning eller tävling. En förebyggande massage kan hjälpa till att minska risken för skador genom att öka blodflödet till musklerna, öka rörligheten och lösa upp eventuella spänningar. Efter träning eller tävling kan idrottsmassage användas för att minska muskelspänningar, förbättra återhämtningen och minska risken för muskeltrötthet.

 

Vad gör en naprapat?

En naprapat undersöker, diagnostiserar, rehabiliterar och behandlar värk och problem i muskler och leder. 

Besöket inleds alltid med en undersökning där vi går igenom din kropp går igenom de områden du önskar hjälp med och vilken typ av behandling som passar just dig.

Därefter genomförs en behandling där vi använder metoder som manipulation, massage, mobilisering, triggerpunktsbehandling och även rehabiliteringsövningar.

 

Vad kan jag boka behandling för?

Några av de vanligaste besvären vi ofta
behandlar är:

  • Diskbråck
  • Frozen shoulder
  • Ont i nacken eller bröstryggen
  • Artros
  • Nackspärr
  • Ryggskott
  • Ischias
  • Trokanterit – inflammation i höftens muskelfäste
  • Tennisarmbåge

Vad är det där knakande ljudet?

Är du en av dem som tycker det är lite läskigt med ”knakandet” hos naprapaten? Låt oss förklara vad det är som egentligen händer i kroppen!

Vid en s.k manipulation justerar man leden för att skapa bättre rörelse och då sker en tryckförändring, vilket i sin tur låter som ett knak. Det är helt i sin ordning och alltså inget ben i kroppen som låter eller skadas.

Varför gör man en manipulation?
Jo, för att genom att justera leden och muskler i området kan man få tillbaka balans och funktion vilket leder till bättre funktion av nervsystemet. 

Blev väldigt bra bemött av Gustav. Han lyssnade på mina besvär och var otroligt noggrann naprapat.
Fick bra övningar att göra hemma och de värsta smärtan släppte! Nästa besök inbokat!
Jennie A.